torsdag 3 september 2009

Problem med entreprenör

Idag har ännu fler problem dykt upp. Idag skulle en grävare komma och fixa garageuppfarten, gräva upp, platta till, lägga på duk och bärlager. Detta stöp dock i grunden direkt då grävaren satte skopan i marken och hade av avloppsröret som låg nedgrävt. Min sambo ringdes då ut till byggarbetsplatsen och de började gräva mer i marken för att se vad gräv/grundentreprenören egentligen hade gjort när han grävde ner avlopp och vattenrören. Det visade sig att han hade grävt ner rören på ett djup av ca 40-50cm. Då började även grannarna som bygger bredvid oss att intressera sig och de kollade även hur det var på deras tomter då det är samma entreprenör som har gjort alla 3 tomter och det såg likadant ut på alla tomter.

Det började då ringas runt till kvalitetsansvarig och andra som jobbar inom branschen för att höra hur det borde se ut, hur arbetet borde ha blivit utfört. ALLA lämnade samma svar. Rören ska ligga på ett djup av ca 150-180cm. Detta bland annat för att exempelvis vattenröret inte ska frysa under vintern då kylan kommer. Om rören dessutom passerargarageuppfart skall rören isoleras, vilket ju självklar inte var gjort! Den ena grannens vattenrör låg dessutom med lutningen åt fel håll!!!!

Vi ringde upp entreprenören (Hille Agro Tjänst AB) och han började som vanligt att skylla ifrån sig. Resultatet av samtalet blev att vi imorgon ska ha ett möte med honom och nu är det dags att denna gubbe börjar göra rätt för sig. JAG ÄR SÅ FÖRBANNAD!

Hille Agro Tjänst AB sålde tomten till oss, skulle gjuta vår husgrund och garagegrund och allt som ingår i detta arbete med återfyllnad, slipning, rör och dessutom skulle vatten och avlopp ingå i priset.
Det han har gjort är att han sålde tomten till oss, han gjöt vår husplatta vilken blev jätte ojämn, rören i platten drog han på in på fel ställen (se tidigare inlägg), han har inte återfyllt plattan alls (2 cm av vad som borde ha varit ca 20cm). Han har EJ fixat dagvattnet, han har grävt ner ALLA rör felaktigt och han har lämnat till oss att färdigställa pumphuset!!!

Hur kan man göra ett så DÅLIGT jobb. Vi alla 3 fastighetsägare är så förbannade och det ska bli intressant att se hur mötet imorgon går.

Har ni några råd att ge oss?

4 kommentarer:

  1. Kontakta en advokat direkt ni har antagligen någon form av rättsskydd sen er byggfelsförsäkring från Garbo. Prata er samman med era grannar, låt det inte bli en pajkastning utan var saklig och hård. Om han inte lyssnar se då till att ni berättar för honom att ni kommer att stämma honom direkt.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Anonym. Var sakliga - ta reda på så mycket ni kan. försök och ha opartisk person med er. Bit ihop och le... le och le... för med ett Leende så kan han inte trigga upp sig - mot ett leende gäng och tryggt gäng har man inte mycket att komma med (tro mig jag har många sura kunder jag "vänder" och får dit jag vill genom leende....).

    Lycka till!
    ina

    SvaraRadera
  3. Nej, vad trist!! Tänk att det finns folk till allt, här beställer man en tjänst och man hoppas ju på att få den utförd på ett BRA sätt..
    Hoppas verkligen det ordnar sig, Lycka till!
    Fiskarheden måste ju vara på er sida, om han börjar bråka..Eftersom han gör jobbet åt dom eller har ni lejt honom själv?
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Hur har det gått på mötet?
    Önskar er lycka till och stå på er för detta skall ni inte finna er i.

    SvaraRadera