torsdag 16 juli 2009

Inredningsbekymmer

Det har uppstått ett problem med vår planerade hall!!!

Vi hade ju tänkte ha skjutdörrsgarderoben Pax Eikesdal från Ikea i hallen (inlägget från 2009-04-07). Jag har besökt Ikea iaf en gång i månaden för att hålla koll på att den inte tar slut. Döm av min förvåning då jag i måndags åkte dit och de berättade att storleken vi vill ha 300x236x36 har utgått!!!!!

Vårt bekymmer är just att väggen mot toan i dagsläget endast är 70cm bred och då gipsskivor, dörrfoder, golvlist kommer upp kommer den vara ändå mindre. Nu har de alltså bara kvar garderoben som är 66cm bred. Om vi skulle köpa den storleken innebär det att när man går ut från lilltoan så kommer toadörren att slå i garderoben om dörren är öppen i 90 grader.

Vad tror ni, öppnar man ofta dörren så mycket? Finns det andra leverantörer som levererar smalare garderober? Eller har ni andra smarta tips? Tacksam för hjälp.

6 kommentarer:

  1. Det enklaste blir nog att göra en inbyggd garderob. En 4o cm vägg och skjutdörrar i takhöjd. Inredning av sparring-modell.

    Tadaa! Bättre än ikea!

    SvaraRadera
  2. Instämmer med föregående talare. Med t ex Elfa skjutdörar kan ni ju bygga er garderob precis hur lång, bred och djup ni vill. Vi har gjort det i vår nuvarande hall och planerar det samma i vårt nybygge. Lycka till! MVH Hanna

    SvaraRadera
  3. Sparring är sånadär skenor med hål i där man fäster konsoller för lådor, hyllor och stänger.

    Elfa har säkert någon egen variant på det där, jag har sett att Coop Bygg har ett bra sortiment.

    SvaraRadera
  4. Hoppas det löser sig!! Ja vi gör nästan alla åtagande själva,snickarna har stomrest huset!! Nu längtar vi som bara den att det ska bli klart! Snart så!!

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Vad skoj att se flera som jobbar lika mycket själva som vi... 20 timmar på en helg är väl lite lagom... eller hur? igår var vi uppe till 03.00, så går det när rörmokaren inte behagar komma fram. Kul att ni besökte vår blogg, och hoppas det löser sig med alla bekymmer hos er! Vi har faktiskt haft tur, bekymmren har näst intill bara dykt upp nu i slutet, iofs då man är mest trött! Ha det bra! /Liza

    SvaraRadera
  6. Hej! Kommer inte ihåg vad den modell av Elfadörrar som vi köpte heter, men de var inte alls speciellt dyra. Visserligen var det någon drive då med 20% rabatt, men det tycker jag de verkar ha nästan jämt. Vi köpte bara dörrar och skenor från Elfa, själva inredningen köpte vi från IKEA då vi gillade den bättre. //Hanna

    SvaraRadera