söndag 7 februari 2010

Bilder Sovrum

Nu är även vårt sovrum helt klart! Alla lister, foder, hyllor, garderober, tv m.m. är på plats och det känns så skönt. Jag har också hunnit med att vårförnya sovrummet lite. Färgen grönt har gjort entré.



2 kommentarer:

  1. Hej Gabriella!
    Så fint ni har det, måste kännas underbart att bott i nya huset i några månader nu.

    Vi ska bygga ett lösvirkeshus som påminner en del om fiskarhedens Tranan, om du vet vilket det är? Vi valde dock att bygga med en lösvirkesentreprenör som min pappa är bekant med. Så vi har ritat alla ritningar själva. Tyvärr så har allt tagit mycket längre tid att få klart än vad tanken var men som Maria (villa krutbruket) sa "den som väntar på något gott" och hon och du/ni lär ju veta vad ni pratar om :) Nästa helg ska vi åka hem till min mamma och pappa och sätta oss ner med det allra sista på ritningarna och sen skicka in bygglovsansökan. Allt blir så mycket krångligare för vi bor inte i samma stad som vi ska bygga i så det blir en del åkande för att trixa med allt. Även om mycket kan ordnas med via nätet och telefon.

    Oj nu skrev jag hur långt som helst :) Förhoppningsvis så tar iaf inte bygglovet mer än två-tre månader att få (hur lång tid tog det för er?) så om entreprenören är med på att köra då så hoppas vi på att börja med grunden i sommar!

    SvaraRadera
  2. Hej igen :)
    Vet inte om du sett men vi ska också bygga i Gävle! Vi har en tomt ute i Järvsta, min pappa ärvde den av min farfar när han gick bort och vi sa för många år sedan att vi var intresserade, så trots många höga bud på tomten så har de hållit den till oss. Är så tacksam, älskar verkligen läget därute, nära stan men ändå som på landet. Vart har ni byggt?

    Byggfirman har gjort en kalkyl på ett paket inklusive allt, dock så kommer vi att låta dem resa huset och sen göra färdigt nedervåningen så gör vi övervåningen själva, tänkte att man lär spara en hel del på det. Sen har vi tur då min pappa är snickare/betongare och F's pappa är amatörsnickar :) Så vi lär väl vistas där varenda kväll och helg och fixa, även då firman är där och bygger. Entreprenören sa att vi får greja så mkt vi vill under kvällar och helger så tar de vid när de kommer på morgonen efter.

    Men eftersom det tog två månader för er så kan vi ju hoppas att det går lika smidigt för oss, grannarna är bara glada att det blir ett "riktigt" hus på tomten.

    SvaraRadera