lördag 9 maj 2009

Husgrunden V. 19

På måndag ska vår husgrund gjutas och så här ser plattan ut just nu. Rummen är utritade och alla rör framdragna. Det enda som oroar är att tvättstugan är så himla liten och trång. Återstår att se hur slutresultatet känns. Hur har ni andra löst tvättstugefrågan? Några smarta tips?













4 kommentarer:

  1. Hej hej!

    Vi tyckte att alla rum såg supersmå ut i början. Vi fattade inte riktigt hur allt skulle få plats på den pyttelilla plattan... Men sen när väggarna kommer upp och rummen tar form känns det mycket bättre allting. Och framförallt så upplevs det större.

    När det gäller gruset så vet jag inte vad det heter eller var det kommer ifrån eller vad det kostar... Vår grävare har fixat det åt oss. Jag ska kolla med honom så kan jag återkomma om det. Vi har en ca 15 meter lång och två meter bred grusgång fram till huset. Sedan har vi en mindre gång mellan garage och groventré. Och så har vi även samma grus runt hus och garage, ca 50cm runt om sockeln. Vi ville ha ett relativt billigt grus som inte var för rött å då blev det detta. Blir väldigt bra!

    Ha en trevlig helg å lycka till med gjutningen!

    Mvh/Maya

    SvaraRadera
  2. Godmorgon!

    Vad roligt att gjuta grunden, då är huset snart uppe :) Jippii!! Skoj, skoj!!

    Vi har målat alla väggar. Vi har lejt en målare som gjort allt målar jobb på insidan. Grundningen av allt har vi gjort men resten har han skött..
    Antingen har vi vit och målat i alla rum, eller så tapetserar vi om ett tag när vi bott in oss och vet vart vi ska ha vad...

    Ja tvättstugan är inte så stort, men det duger tycker jag..

    Ha en bra måndag, kram kram Maria

    SvaraRadera
  3. Hej hej....

    Vi planerar att flytta in i augusti! Ni då???
    Gräsmattan är grannens, men vi ska göra i ordning gården nästa vår...Vi har tänkt att lägga ut rullgräs då!! Lycka till med gjutningen!

    Kram Linda

    SvaraRadera
  4. Vi ska ha vår panna i garaget, men det kanske inte ni kan, det beror väl på hur man drar ledningar o rör.
    Ser att er tvättstuga ligger vägg i vägg med trappan. En idé är att utnyttja utrymmet under trappan och placera tvättmaskin o torktumlare där i en öppning in mot tvättstugan. Men ni kanske ska ha en öppen trappa.
    Trevlig helg!
    Helene

    SvaraRadera